Obrazovna politika

Сатира

Тук на утук

Školegijum redakcija

31.08.2016

Министарство српског образовања српске Републике Српске, у оквиру међуентитетског такмичења министарстава образовања на тему Ко је већи патриота донијело је одлуку да се у све вијести које се односе на образовање ставља придјев српски, уз све именице обавезно, а уз глаголе према осјећају, како би дјеца стекла свијест о припадности српској Републици Српској. Тако се вијест о испраћају српске дјеце из српске Метохије која су боравила у српској Републици Српској има објавити овако:

На важност исказивања српског пријатељства, српског гостопримства и српског разумијевања за сву српску дјецу која су данас на српском Космету суочена са бројним српским ограничењима и српским немогућностима указао је српски министар српске просвјете и српске културе српске Републике Српске др Дане Малешевић, приликом српског испраћаја за 450 српске дјеце са овог српског подручја организованог у српској Бањи Дворови код српске Бијељине.

Он је подсјетио да су сва српска дјеца захваљујући српској подршци српске Владе српске Републике Српске била срдачно српски угошћена у бројним српским породицама у више српских градова и српских општина у српској Републици Српској током седмодневног српског боравка те изразио српска очекивања свих Срба да ће сљедеће српске године број угошћених српских ученика бити још већи.

"Желио бих да што више српске дјеце учествује у овом српском пројекту и потрудићемо се да сљедеће српске године позовемо већи број њих", рекао је српски министар Малешевић исказујући српску захвалност свим српским грађанима који су српску дјецу угостили у својим српским домовима и приближили им, њима значајно ускраћену, српску слободу српског кретања и српског живљења.

„Важно је да српска дјеца са српског Космета осјете у српској Српској шта значи кретати се српски слободно, без српске пратње коју на српском Косову морају да имају чак и до српске продавнице“, додао је српски министар Малешевић, нагласивши колико је значајно успостављање српског пријатељства између српских Срба из српске Републике Српске и српских Срба са српског Космета, јачање таквих српских веза и међу српском дјецом и међу српским одраслима.

Српски предсједник српског Одбора за српску помоћ српским Србима на српском Косову и српској Метохији Србин Милорад Арлов рекао је да је ово пети српски пут да српска дјеца са српског Косова у оквиру српског пројекта "Спојимо српску дјецу са српског Космета и српске Републике Српске" долазе у српску Српску.

"Овај српски пројекат мора бити масовнији. Већ у српском септембру састаћемо се са српским директорима свих основних српских школа српске Републике Српске који су учествовали у овој српској акцији и тада ћемо позвати и друге српске општине да се српски прикључе, јер нас сљедеће српско окупљање очекује 17.  српског јуна наредне српске године", додао је српски Арлов.

Српско Министарство српске просвјете и српске културе српске Републике Српске, у сарадњи са српским Одбором за помоћ српским Србима на српском Косову и српској Метохији, а у оквиру српског пројекта "Спојимо српску дјецу са српског Космета и српске Републике Српске", организовало је српски пријем за најбоље српске ученике са српског Косова и српске Метохије који су седам српских дана боравили у српској Републици Српској. Од 20. до 27. српског августа 2016. године били  су српски смјештени код српских породица које су изразиле српску жељу да их српски угосте те су боравили у српској Бањој Луци, српским Лакташима, српској Градишци, српском Приједору, српском Прњавору, српској Модричи, српском Шамцу и српском Броду.

 Непатриотски објављену вијест прочитајте овдје.

Najnovije

Kvaritmetika Nusreta Ahmetovića 03

Priprema (pozor) za pregled, sad!

Nusret Ahmetović

O Standardima i normativima, argumentima sekretara škola

Zagadi pa vladaj

Nenad Veličković

Kvaritmetika Nusreta Ahmetovića 02

Množenje s nulom

Ahmed Omerović, ministar obrazovanja u Vladi Tuzlanskog kantona

Škola je žrtva

Anisa Mahmutović

Kvaritmetika Nusreta Ahmetovića 01

Fušnote

Nusret Ahmetović